úterý 31. října 2017

Příběh - 14. KAPITOLA - Pěkně žhavej mejdan

Poté co Anja vyrostla, se život v domě její sestry poněkud zklidnil. Elsa s Josefem pracovali, aby rodinu uživili, a přesčasy se kupily. Anja byla naštěstí vcelku šikovné děvče, díky ztrátě rodičů předčasně vyspěla. Pokud se tedy dospěláci zasekli v práci, dokázala se o synovce a neteř obstojně postarat. Ať už šlo o to nasytit ty dva malé hladové krky.

Nebo je zabavit, aby ti uličníci nečučeli jenom na telku.

Aspoň se tak na chvíli zbavila svých chmurných myšlenek. Oblíbili si hlavně hru s domečkem pro panenky, a to včetně Zdeňka, který u něj byl pečený vařený.


Nicméně děti potřebují i rodiče, takže jen co se některý z nich objevil ve dveřích, už ho ze spárů pomalu nepustili.
„Ahoj synku, tak co škola? Zlepšil sis známku z matiky?“

Oba jsou to pořádní tuleni :-D


Jednou navečer se šla Anja proběhnout, a když se vracela, nevěřila vlastním očím – před domem narazila na bloumajícího ducha své mámy. Hned maminku přesvědčila, že se musí ukázat i Else, kterou tím dokonale vytrhli od práce na novém programu. „Ségra, podívej, koho ti vedu!“

Elsa měla ze shledání radost, ale Clara si potřebovala promluvit hlavně s Anjou, takže se přesunuli do soukromí jejího pokoje. „Poslyš zlatíčko, jsi už skoro dospělá, a já vidím, že už mě nepotřebuješ. Je nejvyšší čas, abych definitivně odešla za tvým tátou. Už se kvůli nám netrap, broučku, my prožili díky vám třem šťastný život, ty si nekaž ten svůj truchlením.“

Bylo to těžké a smutné loučení, ale Anje nezbylo než nechat mámu jít.

Elsa po této nečekané návštěvě pochopila, že práce není všechno. „Asi potřebujeme relax, když už vidíme i duchy.“ Zavolala tedy své sestře Sofii a vytáhly ven i ty dvě puberťačky – Anju a Andreu.

Nejprve si zašly na kávu a zákusek.

A pak se pustily do pořádného babského pokecu.

Pamatujete, jak se kdysi fotila nevěsta Sofia se svojí malou družičkou? Jakoby si sestry po letech chtěly tu dobu připomenout, a tak si střihly nové selfíčko.

„Hmm, pořád nám to sekne, ségra!“

A aby ten večer stál za to, a protože ty dvě nejstarší chtěly mladším holkám ukázat, že nejsou ještě žádné vykopávky, vyrazily si všechny společně na diskotéku.

Nicméně druhý den se u snídaně ukázalo, kdo má jakou výdrž. „Kdepak je maminka?“ vyzvídala Zita.

Elsu mejdan poněkud zmohl, tak si trochu pospala.

Protože se holky domluvily, že se nesmějí tolik zanedbávat, sešly se příští víkend na zahradní párkové pařbě u Sofie a Tomáše. Tentokrát se k nim přidali i Tomovi sourozenci Michal a Eliška.

Nad ohněm se opékaly samé dobrůtky – párky a maršmeláci. Prostě rodinná pohoda, uvolněná atmosféra a zase se jednou zapomnělo na všední starosti.


Bohužel je náhle nahradily starosti úplně nevšední, a to přesně v okamžiku, kdy se Elsa pokusila přiložit na oheň další poleno, při čemž jí vzplála sukně!

V rámci paniky ještě ke všemu podpálila i nebohého Michala, který si do té doby v klidu opékal svůj špekáček.

Naštěstí Sofia s Andy zachovaly chladnou hlavu a oba chudáky se jim podařilo uhasit.

Zejména Andrea byla se svým výkonem v oblasti záchrany lidského života spokojená.

Ale přece kvůli této maličkosti neskončí tak pěkně načaté odpoledne. A tak Sofia zahrála pár písniček na zjevně ožehnutou kytaru.

Někteří se rozhodli, že se chvíli budou držet raději od ohně dál a dali si karetní partičku. 

A dobře udělali, protože chvíli na to chytla jedna z laviček. I když Michal pohotově karty zahodil a navzdory své předchozí blízké zkušenosti s ohněm pomohl požár Andrejce uhasit.

Ale tenhle táborák byl prostě nevyzpytatelný, nebo ten den nějak extrémně foukalo, kdo ví, každopádně o později hořelo ještě potřetí, a Andy opět měla co hasit. Takovou spotřebu hasicích přístrojů za jeden den asi holka nečekala (a já teda taky ne!). Že by z ní byla budoucí hasička?

Tímto posledním požárem skončil jeden žhavej domácí večírek. Navzdory dramatickému průběhu to však byla zlatá párková pařba!

Žádné komentáře:

Okomentovat