sobota 28. října 2017

Příběh - 13. KAPITOLA - Nahoru a dolů

Ani po svatbě Josefa a Elsy nebyla o převratné události nouze. Nejprve skončilo dětství malé Áji.

Vyrostla z ní tyčka po mamince. „Já nejsem žádná Ája, odteď mi říkejte Andy!“


Bohužel, děly se nejen radostné věci, a tak se Bjergsenova děvčata rozloučila se svým milovaným manželem a tatínkem Bjornem. „Maminko, jak se držíš?“

Držela se, jak se dalo, ale musela žít dál, hlavně pro malou dceru Anju. Navíc se těšila na další vnouče, protože Elsa byla pár měsíců po svatbě na rozsypání.

Než se tak stalo, stihla se zúčastnit narozeninové oslavy své starší sestry Sofie.

A Sofia se vzhledem k věku rozhodla pro decentnější image „ženské v nejlepších letech“.


A že Elsu není vidět? Ona totiž nebyla zrovna moc společenská, a zvolila si vlastní formu krácení času – na třetí trimestr poněkud neobvyklou!

Elsa se na oslavě asi rozpohybovala k porodu, protože ještě ten večer se jí narodila dvojčata – pěkně do páru, chlapec Zdeněk a holčička Zita.


A že dávají rodičům zabrat! Naštěstí jsou na ně dva.

Občas navíc pomůže i babička.

Čas neúprosně běžel dál, a tak není divu, že dvojčátka rostla jako z vody, až se z nich stali malí školáci.


V další části rodiny propadl malý Milan plavání – no, pohyb není na škodu a třeba aspoň vyplave ty svoje dětské špíčky.

Z Andrey se vyklubala velká pařmenka a tanečnice, a dokázala okouzlit naprosto kohokoli, dokonce se dala do řeči i se samotným smrťákem. Dobré kontakty se vždycky hodí! 

Náladu ji trochu zkazilo, když se v klubu objevil její strýc Michal. „No tak strejdo, to mi tu budeš dělat dohled jako nějakej polda? Poslali tě naši?!“

„Ale kdepak princezno, jen tvůj strýček není ještě takový páprda, aby musel dřepět doma!“ Michal se prostě jen potřeboval na chvíli odreagovat od toho svého domácího babince!
A tak Andy vzala Michala na milost a dokonce si spolu střihli menší taneční souboj!



Jak to vlastně aktuálně vypadá ve staré rezidenci Šebestových? To se Tomáš vydal do svého rodiště prověřit. Když viděl sestru Elišku, hlavně její proporce, které se s mateřstvím snad ještě zvětšily, sestavil jí tréninkový plán. A hned ji taky dal pořádně do těla.            

Eliška to vzala zodpovědně, a každý den si kromě posilování dopřávala běžecká kolečka kolem bloku.

Díky tomu se za pár týdnů, na hromadné narozeninové oslavě mohla pochlubit zbrusu novou linií.

A o jaké oslavy šlo? Dvojčata Eliška a Michal se dostali do středního věku, stejně jako Michalova žena Karolína. Eliščin manžel Michal se stal dokonce již důchodcem. Ale především slavili ti nejmladší – Karel Chmelík a Šebestovic dvojčata Alena a Denisa se stali puberťáky.



Změny se děly i u Bjergsen-Šebestových, konkrétně u Josefa a Elsy. Utáhnout tak velkou vilu bylo po smrti Bjorna stále těžší, a tak se Josef rozhodl, že svoji rodinu i s tchýní a malou švagrovou přestěhuje do domu, který zdědil po rodičích (Daniel a Jarmila už také bohužel nejsou mezi námi). Provedli nástavbu domu a mohli se stěhovat.

Jen Claře stěhování neudělalo asi moc dobře – i když věděla, že je její dcera Anja ještě malá, a potřebovala by mít matku u sebe déle, už to na tomto světě nedokázala vydržet.

Anička toho byla svědkem a snažila se smrťáka umluvit, aby jí tady maminku nechal, ale ten byl neoblomný.

Pro zasmušilou Anju tak začalo opravdu slzavé období jejího života, a nikdo, ani její sestry ji nedokázal utěšit. Snažila se o to dokonce i její neteř Zituška.


Mimochodem Clara tak nějak uvízla mezi světy – asi nakonec nedokázala dcerku úplně opustit. Jen z toho byla poněkud frustrovaná, tak si to malinko vybila na koupelně (ušetřena byla jen sprcha).

Čas poněkud zmírnil bolest celé rodiny, a tak se mohli všichni sejít k další oslavě. Zvána byla hlavně Sofia s rodinou. „Tak co, holky, jak to zvládáte?“ – „Bojujeme, ségra, bojujeme!“

Anja oslavila svoje velké narozeniny jako sirotek, ale obklopena láskou milující rodiny.

Její nová podoba ale docela šokla malou Zitu.

Rodiče v Anjině vzhledu zanechali stopy, jen ne ve všem to bylo k dobru - o svůj „klučičí“ kukuč úplně nepřišla, ale sestry se na ní opět vyřádily, aby se z ní stala docela hezká dívka.

Kdo by se ztrácel - nesmí chybět rodokmeny:



Žádné komentáře:

Okomentovat