pátek 20. října 2017

Příběh - 11. KAPITOLA - Babyboom

Andrea byla miláček rodiny - jako první vnouče, resp. neteř v obou rodinách jejích rodičů byla v centru pozornosti a zájmu. Hlavně to taky bylo šikovné děvče, a ve škole vynikala, v čem se dalo…



Ale po událostech poslední doby bylo jasné, že se klan Šebestů brzy rozroste.

Jako první se narodil malý modrý mimozemšťánek – dostal jméno Vilém.

Když se na něj přišli Sofia, Tomáš a Andrejka podívat, mohla se už Tomova sestra Eliška pochlubit těhotenským bříškem. „Jé, tetó, a jak se to miminko dostane ven?“

A protože dvojčata spolu drží krok, těhotná byla i Michalova Karolína. „A tetó, jak se vlastně to miminko dostalo dovnitř?“

No, jak z toho tety vybruslily, se už můžeme jen domýšlet.

V očekávání těchto přírůstků se Vojtěch a Kamila rozhodli opustit dům, přenechali ho mladým a s malým Vilémem se odstěhovali do menšího. Bohužel však toho na ně v jejich věku bylo asi moc, a tak náhle, oba krátce po sobě skonali. Malého ufounka si nejspíš vzali zpět jeho biologičtí rodiče. (Zase mi to nevyšlo!)

V uvědomění si pomíjivosti simího života vzala Sofia malou Áju a utíkala navštívit svoje rodiče – kdo ví, jak dlouho tu budou.

No, asi se do hrobu nechystají, protože Clara měla pro dceru novinku.
Podotýkám, že toto nebyl záměr – ale chtěla jsem vyzkoušet mod na vývoj města, a ten se rozhodl, že Bjergsenovi si zaslouží ještě jednoho potomka.

„Tati, vy jste se normálně zbláznili!“ netajila se Sofia svým názorem na věc. "Ale holčičko, přece nejsme až tak staří, ne?" oponoval jí její otec. "Obecně ne, ale...máte přece vnučku, to vám nestačí?"

Svoji biologickou matku navštívil i Tomáš – zrovna slavila narozeniny. 


„Mami, ty už doufám žádné překvápko nechystáš!“ – „Jó, chlapče, jeden nikdy neví…“

O nějaký ten pátek později se Elišce a Michalovi Chmelíkovým narodil chlapeček – Karel. To si Sofia s Tomem nenechali ujít.

Jak si Sofie ten malý uzlíček pochovala, tak se tak trochu nakazila – miminka všude kolem. “Já chci taky!“

A tak hned večer nadnesla téma dalšího potomka manželovi.

Stačilo hodit očko a Tomáš podlehl…

Sofia nečekala, že by se to povedlo na první pokus, ale pár dní na to se jí udělalo pěkně zle – asi to nechutné umyvadlo…

Jenže ani po tom, co najatá úklidová a opravárenská služba daly koupelnu do pucu (Sofia je rozený lenoch, takže do domácích prací se jí moc nechce, kazí jí to náladu), nevolnost jaksi neustupovala…

A tak si udělala těhotenský test, který byl jednoznačně pozitivní.

Večer tak mohla rodině oznámit radostnou novinu. 

A radost byla ten den vícenásobná – volal Tomův brácha Michal, že mají dvojčata (už mě to nepřekvapuje :-D). Karolína porodila holčičky Alenku a Denisku.

S očekáváním nového přírůstku si Tomáš i Sofia uvědomovali, že svoji prvorozenou Andreu nemohou odsunout na druhou kolej. A tak se ji snažili všemožně dát najevo, jak tu pro ni vždycky budou.
Protože Tomáš není jen tupej sportovec, ale má i něco v hlavě, začal Andrejku učit šachy.

Sofie pak dcerce četla každý večer před spaním pohádku na dobrou noc.

Baby boom se jen tak nezastaví a po nějaké době přivedla na svět dalšího potomka Clara. Sofia s Andrejkou tak vyrazili na návštěvu.
„Mami, vypadáš…. unaveně.“ - "Je to náročné, ale jsem tak šťastná za toho našeho drobečka!"

 „Ahoj, tetičko Anjo! Ty jsi ták roztomilááá!“ vítala přírůstek do rodiny Andrea.

„Ségra, je to na tobě. Jsi skoro dospělá, budeš našim s malou pomáhat, že ano?“ – „Ale jo, dohlídnu na ně.“

O nějaký čas později to přišlo i na Sofii… „Uf, už je to zase tady!“

 Vyšilujícího tatínka pro klid rodičky vyhodili za dveře.


Všechno dobře dopadlo, a k rodině Šebestů přibyl chlapeček Milan.

Chudák Andrea chytla hned po jejich návratu náladovku „smutná z nového sourozence, kterého nechtěla" (nebo tak nějak). Ale Tom ji uklidnil, že vždycky bude jeho malá milovaná holčička, takže nakonec se z bráchy dokázala radovat.

Navíc jí povyrostli bratranec a sestřenice, takže měla parťáky do nepohody.
- Karel Chmelík

- Alena Šebestová

- Denisa Šebestová

Hlavně s bratrancem byli jedna ruka. Karel sice vyrůstal se setřenicemi pod jednou střechou, ale ty se proti němu věčně spikly, takže rád utekl za Andreou. „Zdar Kájo, pojď, dnes můžeme blbnout ve vodě!“


A rodokmen (bez přírůstku u Bjergsenů).

Žádné komentáře:

Okomentovat