sobota 7. října 2017

Příběh - 6. KAPITOLA – Parta, láska, rodina!

Být puberťákem musí být především zábava. A protože většina příslušníků této generace je z rodiny, obvolal Tomáš své bratrance a sestřenice z druhého kolena a založili si malou partičku teenů.

Jana se však jednoho dne (nebo spíš večera) přitočila k Tomovi. „Podívej, vím, že je to tak trochu rodinná parta, ale nemohla by se k nám přidat moje spolužačka Sofie? Je tu nová, a pár přátel by se jí šiklo!“

Tomáš souhlasil, že tu novou holku prověří a že ji má Jana vzít příště s sebou. A tak se stalo, že se na další pařbě k Tomovi přitočila sympatická blondýnka – „Nazdárek, ty budeš ten velkej boss party, co?“
(Adam jakoby Toma probodával pohledem, aby tuhle kočičku přijali :) )

Po nějak chvíli si už Tomáš a Sofie vyměnili telefonní čísla a Tom se rozhodl, že parta opravdu nemusí být 100% rodinná.

Na oslavu si společně střihli skupinový taneček.

No, ale aby to nevypadalo, že děcka jen vymetají bary, tak nutno podotknout, že si společně i zasportují – třeba při fotbálku :-P 

Ale občas sportují i doopravdy, jako když se sejdou na plovárně.


Možná to bylo tím horkem, nebo kdo ví, ale zdá se, že mezi Tomášem a Sofií to zajiskřilo (nebo spíš zacákalo :) )

Tom se rozhodl, že musí posílit své šance na úspěch a zkusil zamachrovat na skokanském můstku. Napoprvé to byl placák (a že musel bolet), ale nakonec se povedla i pěkná šipka.


Na Sofii toto představení udělalo kupodivu dojem, a tak Toma odměnila a nechala se poprvé políbit (a Adam má holt tentokrát smůlu).

Druhý den se Tomáš rozhodl, že pro budování vztahu není parta za zády úplně to nejlepší, a tak pozval Sofii na první rande – někam, kde bude klid, a nikdo je nebude rušit (nebo si z nich utahovat). Vyrazili tak na útesy – vše začalo celkem nevinně, pokecem a hubičkováním na lavičce.


Ale ti dva si sedli natolik, že nakonec došlo i na techtle mechtle v keříčku (možná si svoje poprvé představovali jinak, ale jak „TO“ chcete dělat v domě plném lidí, hlavně se dvěma neodbytnými mladšími sourozenci za zády 😳 ). 

 „Je to dobrý, nikdo tu pořád není!“
Tomovi se přitom ale chtělo strašně na záchod, takže nakonec ten keřík ještě pohnojil. Ještěže to neudělal naopak (prvně hnojení, pak techtle mechtle) to by asi dostal košem :-D

Po této zkušenosti se Sofia stala oficiální Tomovou přítelkyní.

Vojtěchovi se v práci dařilo, a tak se jednoho dne dočkal dalšího povýšení, které mu, mimo jiného, vyneslo i nový slušivý obleček. 

A taky hromádku peněz navíc. A tak jednou večer svolal celou rodinku dohromady. „Děti naše, pojedeme na dovolenou!“

No, ale protože nemůže potomstvo rozmazlovat válením se na Bahamách, pronajal Vojtěch na pár dní pokoje v jednom horském penzionu.

Tomáš z představy několika dní s otcem, nevlastní matkou a sourozenci (a hlavně bez Sofie!!!) zrovna nadšený nebyl.

První dopoledne strávil esemeskováním se svojí láskou. Celou dobu se vzájemně ujišťovali, jak se jim oběma stýská, jak si chybí a těší se na sebe.

Nakonec se ostatním podařilo ho přemluvit ke společným aktivitám, a všichni šli házet podkovami.

Večer se pak tatínek Vojtěch pustil do grilování hamburgerů, …zatímco ostatní poseděli jen tak u ohníčku a opékali další dobroty („Jejda, kde je ten maršmelák?!?!“)


Druhý den Kamila objevila opravdu nádherné místo – jezírko s vodopádem. A tak se rozhodla, že dětem předvede svoji vášeň, rybaření. A tak se společně pustili do chytání.

Některým se dařilo méně (respektive dvojčatům vůbec), Tomáš chytil jakousi gumídkovou rybku…

Ale vyšvihla se samozřejmě Kamila – škoda, že při budování kariéry a výchově děti nemá čas rybařit častěji.

Večer se Kamila rozhodla úlovky zúročit a připravila z čerstvých ryb chutnou večeři.

„Tak jak vám chutná?“

Celý večer si pak vyprávěli historky u krbu. Prostě rodinná pohoda :)


Žádné komentáře:

Okomentovat