sobota 4. listopadu 2017

Příběh - 15. KAPITOLA - Co se škádlívá…

Andrea chodila na místní střední školu. Jelikož to ale byl jediný gympl v kraji, většinu jejích spolužáků tvořili příbuzní – sestřenice, bratranec, vlastníci a taky teta. Našlo se sice pár dalších studentů, kteří (snad) nenesli společnou genetickou informaci, ale žádná sláva to nebyla. A tak není divu, že když se na hodině informatiky objevila ve vedlejší lavici nová tvář, Andy zbystřila.

O přestávce sebrala odvahu, a nového spolužáka oslovila. „Ehm, ahoj, ty jsi tu tak trochu nový, že? Ve škole jsem tě ještě neviděla. Chodil jsi jinam, nebo jsi tu vůbec nebydlel. Protože si nepamatuju, že bych na tebe před tím ve městě narazila.“ („Bože, proč tak blekotám?!?“ pomyslela si vzápětí).
„Ahoj, jo, přistěhovali jsme se sem nedávno. Já jsem Radek, mimochodem.“

Na Andy udělalo dojem, že ho její úvodní řeč neodradila, takže se rozhodla, že toho kluka prubne. A tak mu hned nabídla, že ho provede po škole, i po zajímavostech zdejšího kraje. Ale aby to nebylo trapné, vyrazili si po škole s celou partou.

Jako správná moderní mládež vyrazila tahle skupinka do hospůdky. Sice ne na pivko, ale aspoň na fotbálek.

Došlo i na turnaj v šipkách. Nějakou náhodou (nebo spíš díky jasnozřivosti drahých sestřenic, které dobře pochopily, která bije) se Andrea s Radkem ocitli v jednom týmu právě proti dvojčatům.



Docela to těm dvěma klapalo, protože to holkám pěkně natřeli.“Placáááák!“

Od té doby Andy a Radek stali…ehm...těžko říct. Ve škole se od sebe nehnuli a v jednom kuse se popichovali, až to některým přišlo poněkud trapné, například sestřence Denise „Šmarjápano, jste jak malí!“ Ale k ničemu víc se nějak neměli. Aspoň zatím?


Bohužel nemohla Andrea věnovat všechen volný čas jen partě, jak by si aktuálně asi přála. Jako nezletilec se občas chtě nechtě musela podřídit programu rodičů. Ať už to bylo společné rodinné odpoledne na plovárně, kam vyrazily s mamkou, tetami a dětmi…

… nebo různé rodinné návštěvy. K tetě Else a strýci Josefovi vyrazila ještě dobrovolně – přece jen s máminou nejmladší sestrou Anjou si byly hodně blízké.

Ale proč musela podniknout výlet za nějakou tátovou sestřenicí z druhého kolene, to už pobírala hůře. Na rozdíl od Tomáše, který propadal nostalgii. „Rodino, tak tenhle dům postavil můj pradědeček Patrik – to je neuvěřitelné!!“

Nicméně pozvaní byli Veronikou Veverkovou, která se nedávno vrátila ze své cesty po Evropě, ze které si přivezla poněkud zvláštní suvenýr. Tenhle malý uzlíček dostal jméno Francois, jelikož jeho otcem byl jistý Antoine Colbert.

Takové nečekané překvapení obměkčilo i načučenou Andreu – její povýšený výraz rázem změknul. „Snad se nenakazí jako já, na to má holka ještě dost času!“ pomyslela si jen Sofia.

I když tohle odpoledne nakonec nedopadlo tak tragicky, uvítala Andrea konec týdne, konkrétně páteční večer, kdy konečně mohla vyrazit s celou partou na pořádnou pařbu!

Mezi písničkami si Radek dodal odvahy, přitočil se k Andy a konečně ji poprvé políbil.

I když byla nejprve trochu zaskočená, nakonec jeho polibek opětovala.

„No konečně, vy dva!“ ozvalo se z druhého konce parketu. „Ale nechte si to na potom, teď je čas na další číslo!“ A tak se šlo znovu trsat.

Možná jste si toho všimli také, ale tanečníci měli jednoho poněkud nečekaného fanouška.

Když to Andrea zmerčila, nejprve se rozčílila – „Jednou je to strýc, a teď si sem dorazí rovnou otec!“ – vzápětí ji však chytla panika – „Panebože, jak je tady dlouho? Kolik toho viděl???“ Evidentně toho viděl dost, protože si hned, jak skončil song, odvedl nebohého Radka stranou na bar. „Tak co chlapče, jaké máš s mojí dcerou úmysly.“

„No, pane, víte, já ani nevím, jestli o mě stojí. Ale mám ji moc rád, vážně. Nikdy bych jí neublížil!“ A pokud mohu soudit, myslel to opravdu vážně, neříkal to jen proto, že ho zastrašovaly Tomášova svaly.

Na to Tom jen pokývl a zvedl se zpět k parketu, kde na něj čekala pro změnu jeho parta – a tak rovnou ukázali mladým, že oni na to taky ještě mají!

Mimochodem Andrea trnula až do neděle, co ten rozhovor měl znamenat. Pak ale tatínek nového nápadníka schválil, a tak se z Andy a Radka (pod podmínkou, že to neovlivní maturitní přípravu) stal oficiální pár.

Žádné komentáře:

Okomentovat