pátek 29. září 2017

Příběh - 4. KAPITOLA - Nebrečme nad rozlitým mlékem

Naštěstí Vojtěch pochopil, že truchlit se nedá věčně, a hlavně, že jemu na synkovi moc záleží. S pomocí své matky Sabiny i bratra Daniela se o malého Tomáška starali, a rozhodli se mu dát vše, aby se dětstvím bez mámy netrápil.

A tak se z Toma stal vcelku pohodový chlapec, který měl především výborný vztah se svojí babičkou. 


Jenže ani Sabina už nebyla nejmladší, a tak se jednoho dne stalo, že zkolabovala, a už se z toho bohužel nevzpamatovala.

Smrt babičky Tomáše hodně zasáhla, tak se ho snažil tatínek utěšit.

Trpěli i ostatní, dokonce i duch Lukáše – asi se zatím s manželkou nestihli ještě na druhé straně najít, nebo jen své ženě přál o hodně delší život.

Když ale Lukáše bloumajícího po domě objevil Daniel, uklidnil ho, že se s bráchou o sebe i Tomíka postarají, že si s mamkou můžou užívat posmrtný život, udělalo se Lukášovi lépe. „Žádnej strach, tati, můžeš jít v klidu strašit jinam.“

Po smrti Sabiny se oba mladí muži rozhodli, že je na čase vnést do domu pár změn, aby jim tolik nepřipomínal rodiče, a oni mohli opravdu jít dál.



Když měli největší smutek za sebou, přiznal se Daniel, že si před časem našel přítelkyni, a rád by jí nabídl společné bydlení. Vojtěch nemohl nic namítat – štěstí svému bráchovi přál, a ženská ruka v domě už chyběla. A tak se do domu nastěhovala Jarmila Zedníková (asi vzdálená příbuzná Nikoly, ale holky se osobně ani neznají).

S jejím příchodem si Vojtěch uvědomil, že i když má malého syna, připadá si najednou osamělý. Nechal Toma na hlídání strejdovi a tetě a vyrazil si do baru. Sám to ani nečekal, ale hned ten večer ho okouzlila jedna sympatická brunetka, se kterou se srazil před toaletami (ideální místo na seznámení, že?)

Seznamte se – Kamila Kučerová.

Kamile naštěstí děti nijak nevadily, čímž měla u Vojty šanci, zvlášť poté, co dopadlo dobře i seznámení s Tomášem. Po pár schůzkách bylo jasné, že napodruhé by to mohlo vyjít, a tak Vojtěch poklekl a požádal svoji vyvolenou o ruku.

Protože souhlasila, konala se brzy svatba, mimo jiné i s velkou částí rodiny, jen děti se na to vyflákly.



Tomáš si svoji macešku oblíbil, takže se zdá, že konečně budou kompletní rodina.  

Chvíli si kluci Šebestovi žili opravdu spokojeně, a jejich příběh se plynule posouval dál.  Kamila si svého nevlastního syna Tomáše zamilovala, ale zatoužila i po vlastním potomkovi. Brzy se zadařilo a Kamči se začalo zaoblovat bříško. „Taťko, připrav se na další hladovej krk!“
„Bude to holka, nebo kluk?“


Vojtěch při rodinné oslavě pokročil do středního věku.

Také Daniel se rozhodl udělat další krok a požádal Jarku o ruku a ona souhlasila.

(Trošku se pronese, holka jedna, ještěže je Dan docela silák :-D)

Rodinka nestihla zásnuby ani pořádně oslavit, protože se spěchalo do porodnice. Kamila nebyla úplně nadšená z toho, co ji čeká – na dítě se těšila, ale porod ji děsil.

A evidentně oprávněně, protože musela ze sebe dostat ty dětičky rovnou dvě! Zdá se, že i linie Šebestových, pokud za to tedy nemohla Kamila, je obdařena nějakým silným genem, takže se Vojtovi a Kamile narodila dvojčátka – chlapeček Michal a holčička Eliška.

Když si je přinesli domů, začalo být docela veselo, ale pokud nebyl Vojta zrovna v práci, pomáhal, s čím se dalo. A i malý Tomáš dělal na své poloviční sourozence aspoň cukrbliky :)


Jednoho odpoledne přišel za svým starším bratrem Daniel – „Hele, brácho, začínáme se tu trochu mačkat!“

Pravda byla, že až dvojčata vyrostou, budou potřebovat víc prostoru a k Tomovi do pokoje se nevejdou. Je čas se rozloučit.

A tak se Tomáš a Jarmila odstěhovali do vlastního – novostavby (opět za pomocí přednavržených místností, na originalitu nebyl moc čas).






V domku mysleli i na pokojík pro případného potomka. Asi to nebyla úplně scestná myšlenka, protože když se po čase ukázali na návštěvě v Danově rodném domě, měli pro zbytek rodinky novinku.

Kamile málem vypadly oči z důlků, když viděla, do jakých rozměrů dokázala Jarmila narůst. Všichni (včetně mě!) ale doufali, že to je jen jejím dobrým základem, a tentokrát tam bude jen jedno miminko.

A co svatba?? Vzhledem k Jarmilinu stavu a častým nevolnostem se s Danielem rozhodli jen pro soukromý obřad a vzali se v tichosti na vlastní zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat