pondělí 23. července 2018

APOKALYPSA - Druhá generace – část třetí

Po pár týdnech se ukázalo, že oslava zásnub přinesla své ovoce. Chloe měla zpoždění a test jí jen potvrdil, co za tím vězí.


Večer se pak pochlubila Andrewovi. „Zlato, vypadá to, že v bunkru bude zase rušno – čekáme miminko.“ sdělila mu.


Andrew byl nejprve v šoku, chvíli trvalo, než mu to seplo, ale pak naplno projevil svoji radost!


Trošku větší obavy měla Chloe z toho, jak na její těhotenství budou reagovat děvčata. Nejvíc se samozřejmě bála, aby nebouchla její sestra Lauren. Když jim to oznamovala, pohledem stále kontrolovala, co se bude dít.


„To je báječné! Tak já budu tetička!“ jásala Annabel. „Lauren, jsi v pohodě?“ zeptala se Chloe. „Jo, jasně. Moc gratuluju ségra.“ odpovědělo její dvojče.


V bunkru se evidentně dařilo životu. Krom nového přírůstku na cestě vyrostla i jedna záhadná rostlinka.


Sheila naštěstí pochopila, že téhle kytičce nebude stačit jen zalévání a hnojení. „Na, maličká, dej si!“ chlácholila jí a opatrně jí házela balíček zbytků.


Kraví rostlina spokojeně zavrněla, a tak se Sheila rozhodla pohladit ji po čumáku. „Jsem moc ráda, že aspoň ty na mě nevrčíš.“ postěžovala si nové kamarádce.


Celkově bylo kolem nové obyvatelky docela rušno. Co chvíli se u ní někdo zastavil, aby ji nakrmil, pohrál si s ní, nebo si na ní vylil svou zlost na svět a všechny v něm.


Později se dokonce ukázalo, že kraví rostlina se dá podojit. K čemu ale její mléko slouží, to neměl nikdo odvahu zjišťovat.


Čas letěl jak splašený a naši mladí se rozhodli, že svého potomka přivedou do spořádané rodiny. A tak se konala svatba. Chloe se sice pod šaty už rýsovalo bříško, ale i tak byla překrásnou, a hlavně šťastnou nevěstou.


Ani Chloe ani Andrew neměli námitek proti společné budoucnosti, a tak se stali oficiálně mužem a ženou.


Když si vyměnili prstýnky i první manželský polibek, přitočila se ke Chloe její sestra. „Já… moc gratuluju…a omlouvám se… za všechno… já…“ koktala se sebe Lauren.


„Já vím!“ přerušila jí Chloe. „Strašně bych si přála, abys taky našla svoje štěstí. Věřím, že někde venku je někdo, kdo se nás odsud snaží dostat. Táta vždy přece říkal, že takových bunkrů mělo být víc, ne?“ snažila se jí svěřit, co má na srdci.


„Kéž bys měla pravdu, sestřičko.“ smutně se pousmála Lauren. „Mám tě moc ráda!“ dodala a skočila sestře kolem krku. Tohle objetí viděl Andrew moc rád – mohlo znamenat, že by se v bunkru mohlo volněji dýchat.


Nebyl to ale konec všech oslav – stárnout měly i obě nastávající babičky. První na řadě byla April. Statečně sfoukla své svíčky.


Všichni ji nejprve nadšeně povzbuzovali – troubili, zpívali a všemožně se jí snažili při stárnutí rozradostnit.


Po chvíli se však bunkrem rozhostilo ticho. Všichni jakoby strnuli a nevěřícně zírali na oslavenkyni. Ta jako první prolomila mlčení. "Sakra, nadýchala jsem asi se toxického vzduchu. Cítím nějakou divnou změnu!" (aneb padla čtyřka).


April prošla šokující proměnou. Její pleť přišla o veškerou barvu, i rysy v obličeji se jí poněkud zdeformovaly. A ty uši!


Ještě než stihla zestárnout Sheila (dva porody mají i své výhody), očekávalo se narození třetí generace. „Páni, miláčku, jak dlouho tam ještě tak poroste?“ žasnul Andrew, který nikdy předtím těhotnou ženu nepotkal. „Já nevím, dlouho snad ne.“ přiznala se Chloe. Nebyla na tom o nic lépe, těhotenství Sheily si moc nepamatovala.


Měla pravdu. Zrovna se pustila do praní dětských věcí, když jejím břichem projela prudká bolest. „Maminkó!“ zakřičela instinktivně.


April ještě rozdýchávala svoji proměnu, neměla síly na to, aby pomáhala u porodu. A tak se toho ujala Sheila, která měla dvojnásobné zkušenosti. Po pár hodinách přivítala na svět své vnouče – chlapečka Tobiase.


Nakonec se ale přišla pomazlit i druhá babička. Když jí to malé miminko usnulo v náručí, cítila se hned mnohem lépe.


Chlapec se okamžitě stal miláčkem celého bunkru. Dokonce i pruďas René, který naoko těžko skousával, že je dědečkem, občas přiložil ruku k dílu. „Tak ukaž chlapáku, co tam ukrýváš za smradlavý poklad!“


Teď už ale stárnutí Sheila dál odkládat nemohla, a i ona nafasovala čokoládový dort se svíčkami.


A pro změnu padla trojka. Takže i druhou z žen postihla mutace ve formě šedé pleti, krom toho jí narostl nos, a stejně jako April i uši nabyly gigantických rozměrů. Sheila se je však snažila zamaskovat rozpuštěním svých vlasů.


Přes tuto snahu její manžel proměnu své ženy nepřijal. Když se pokusila o nějaké něžnosti, schytala jen výsměch. „Přece nemyslíš vážně, že bych se muckal s takovou obludkou!“ posmíval se jí René.


„Ale zlato, přece v lásce nejde jen o vzhled, ne? Záleží, co má člověk uvnitř!“ bránila se Sheila. „Tyhle kecy si nech pro sebe!“ okřikl jí René. „Hele, já čekal povadlá prsa a zadek, ale co je moc, to je moc, ty už na mě nešahej!“ přisadil si.


Pár technických poznámek
- Sheila maximalizovala svoji dovednost Zahradničení a také dokončila aspiraci Botanik na volné noze;
- Annabel dosáhla maxima dovednosti Klavír.
Díky tomu jsem si do tabulky kromě mínusů za mutace naštěstí připsala i nějaké plusové body.

Žádné komentáře:

Okomentovat