sobota 13. dubna 2019

Příběh - 51. KAPITOLA – Jedeme dál

Po svatbě Karla a Anji se život rozběhl zběsilým tempem. Jelikož se rodiny pěkně rozrostly, jedna oslava střídala druhou. Nejprve následovala Andrea svého manžela a pokročila do středního věku. 

Jelikož novomanželé byly tou dobou na líbánkách, slavila své narozeniny se svou rodinou – rodiči Sofií a Tomášem, a bratrem Milanem. „Zlatíčko, doufám, že maminku moc nezlobíš.“ nabádala Sofia svého vnuka. „Ale babi, já jsem přece nejhodnější. Zlobí akorát Gábinka.“ snažil se jí nakecat Filip. 

Po návratu ze svatební cesty ale stárnutí neunikli ani Karel s Anjou. Samozřejmě první na řadě byl Kája, a tak sfoukl svíčky nejprve on. 

I když Anja byla o kousek mladší, rozhodli se oslavit jubileum společně. 

No, a jelikož svolat tak velkou rodinu dá práci, byla oslava rovnou trojitá. Narozeniny totiž měla hlavně Isabela, ze které se stala už velká slečna. 

Hra jí teda zrovna moc nelichotila, ale stačilo pár drobných úprav (účes a jemné líčení) a byla jsem velmi mile překvapená. 

Mimochodem vyrostli i oba pejsci – dvojčata Bonnie a Clyde. 

Ale tím to zdaleka nekončilo! Svoje narozeniny brzy slavila i Gábinka, z malého batolete se stala velká školačka! „Mami, můžu?“ ujišťovala se nad dortem ještě v náručí u maminky. „To, víš, že ano.“ pobídla ji Andrea. 

Ta hra má vážně zvláštní „smysl“ pro dívčí jemnost. 

Gabčina oslava však byla výjimečná ve více ohledech. Strejda Milan přivedl konečně představit svoji přítelkyni, a především dcerku Evu. Ta už sice byla na světě přes rok, ale s maminkou žili v zahraničí a teprve nedávno se holky k Milanovi konečně přistěhovali. O otcovství nemohlo být pochyb, když se blonďaté geny prosadili proti genům její maminky Alice. „Ahoj, beruško, já jsem tvoje teta Andy.“ vítala jí Andrea. 

Později už si svou nejmladší vnučku ukořistil dědeček, a navzdory vyrážce, která snad nebyla nakažlivá, se jí věnoval po zbytek odpoledne. 

Andrea se zatím rozhodla, že si svou novou švagrovou proklepne. Po pár otázkách tipu „Jak jste se poznali? – Jak jste zvládali vztah na dálku?“ – Jak se ti u nás zatím líbí?“ se ukázalo, že ty dvě si budou určitě rozumět. 

No, ale protože den byl hlavně o malé oslavenkyni, přišel na řadu i dárek. Andrea svolila, že si Gabča může nechat jedno ze štěňat, když Daisy byla vlastně Filipova, ovšem pod podmínkou, že žádné další chlupáče už v domě rozmnožovat nebudou. A tak zatímco Bonnie se vydala do světa, Clyde se stal plnohodnotným členem rodiny. 

Neustálé oslavy a hodování se však neblaze podepsaly na Radkově kondici a zažívání. Poslední dobou prostě nebyl ve své kůži. Jednak trochu přibral (holt už mu to nespalovalo jako zamlada) a pak ho stále častěji trápil žaludek. „Uf, lásko, nepoužila jsi nějaké nové koření?“ chytl se za bolavé břicho. „Miláčku, jsou to stejné palačinky se sirupem, jako vařím odjakživa.“ ujistila ho Andy. 

„Tak mi asi dnes nějak nesedly, měl bych to vyběhat.“ namítl tedy Radek. „Tak na to zapomeň, to není poprvé, měl bys spíš běžet k doktorovi.“ napomenula ho Andrea. „Zlato, to nic nebude, věř mi. Jak skončí to obžerství, zase se to srovná.“ snažil se vykroutit Radek. To mu ale neprošlo, a čekal ho výčet všech jeho slabostí za poslední týdny. 

Bohužel, ani to ho nepřimělo, aby s návštěvou lékaře souhlasil. „Fajn, ty paličáku, nechoď si, ale nemysli si, že to tak nechám. Zvedej se!“ poručila mu Andrea. Sama odběhla do chodby a chvíli lovila něco ve své tašce. „Nechceš k doktorovi, nechoď si. Ale já to tak nenechám, takže teď otevřeš pěkně pusinku, a já ti vezmu nějaké vzorky.“ oznámila mu tónem, který nepřipouštěl žádný kompromis. 

V laboratoři se pak při první příležitosti pustila do pečlivého testování. Nebyla lékařka, tak si nebyla jistá, jestli se jí podaří něco najít. Ale měla o svého muže strach a při jeho kondici a výcviku opravdu byl jeho aktuální stav znepokojující. 

Když jí po pár hodinách přístroj zapípal výsledky, musela si je přečíst několikrát za sebou. „Krucipísek, to snad není možné!“ zírala nevěřícně na monitor. Jakmile se vzpamatovala, veškeré záznamy o testu smazala. 

Žádné komentáře:

Okomentovat